vakantie in valkenburg
Recreatie & cultuur : Musea, grotten en theater
eerste | vorige 1 volgende | laatste

Kerstmarkten, mergel grotten, openlucht theaters, musea en een kasteel burcht. Valkenburg Zuid Limburg heeft het allemaal en staat met name bekend om zijn grotten en kerstmarkt. Hieronder een overzicht van de grotten, kerstmarkten en musea van Valkenburg Zuid Limburg.

Gemeente grot

In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen door de Romeinen. U wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.

 
Steenkolenmijn

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond.

 
Kasteelruine & Fluweelengrot

De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! De ruïne is nauw verbonden met de Fluweelegrot waar het lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter is.

 
Museum Romeinse Katakomben

Beleef het verborgen Rome in een ondergronds labyrint!

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het oude Rome. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen. 

 
Openluchttheater Valkenburg

Beleef een onvergetelijke voorstelling in het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland. Zo’n veertig voorstellingen op het magische podium buiten of in het intieme (half open) grottheater. De voorstellingen gaan altijd door, bij slecht weer in een geschikte binnenlocatie.

 
Museum land van Valkenburg

Het museum werd opgericht in 1948 als historisch museum betreffende Valkenburg en omgeving.

 
Kasteeltuin Oud Valkenburg

Een oase van groen, een harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving. Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen.

 
Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum.

 
eerste | vorige 1 volgende | laatste
Website door Remy Ameling.com